תבשיל גריסי פנינה וקינואה

מתכון זה  מתבסס על הגריסים אשר מתאימים לאביב בשל חומציותם והתנועה שהם יוצרים במערכת העיכול. בעלי עיכול רגיש צריכים להיזהר משום שאכילת גריסים עלולה ליצור תחושת נפיחות וגזים.

מצרכים
כוס גריסי פנינה (מלאים)
כוס קינואה
4 כוסות מים
בצל קצוץ
ירקות חתוכים לגפרורים: גזר, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, גבעול סלרי, שעועית ירוקה או כל ירק קשה אחר.
חופן אצת היג'יקי (מושרה במים)
מלח, כמון
ג'ינג'ר טרי
כפית שמן זית בכבישה קרה.
ירקות עליים ירוקים – שמיר, כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום.

אופן ההכנה
צורבים את הבצל בתחתי הסיר היבש עם המלח.
מוסיפים את השמן הגינג'ר האצות והכמון ולערבב כדקה.
להוסיף את הירקות, ולהספיג בהם את טעמי התבלינים.
להוסיף את הגריסים והקינואה עם המים, להביא לרתיחה ולהמשיך לבשל עם מכסה על אש קטנה עד לספיגת הנוזלים והתרככות הגריסים.
לערבב לתוך התבשיל את העלים הירוקים ולהגיש.
ניתן להוסיף מעט מיץ לימון טרי.

 

לבריאות!