מרק שורשים ודגנים

מצרכים
שורש פטרוזיליה
שורש סלרי
גזר
בצל לבן
צנון
כרישה
עוד ירק אחד או שניים מהמבחר הבא: דלעת, בטטה, לפת, קולורבי, כרוב, גבעול סלרי, אפונה ירוקה.
חופן קטן של אצת ווקמה – להשרות במים 5 דקות ולקצוץ לפני שמכניסים למרק.
אורז מלא עגול אחרי השריה של מספר שעות או לילה שלם ושטוף (בערך כוס אורז, תלוי בגודל הסיר).
דגן נוסף כגון דוחן או גריסים או קינואה או אמרנט, להשרות כמו האורז ולשטוף (בערך רבע כוס). אפשר לגוון במקום דגן נוסף עם עדשים שחורים או ירוקים.
תבלינים: מעט גינג'ר טרי מגורר או גינג'ר יבש, פלפל אנגלי, עלי דפנה, כמון, הל, אגוז מוסקט (לא חייבים את כל התבלינים, לבחור ממה שאוהבים).
1 כפית שמן שומשום.

אופן ההכנה
לשים בסיר את כל המצרכים (ירקות, דגנים, אצה, תבלינים, שמן) לכסות במים ולבשל לפחות שעה.
אחרי הבישול אפשר לטחון חלק מהמרק עלמנת ליצור מרקם יותר סמיך.
להגיש בצלחת עמוקה עם כפית של מיסו שעורה וחופן נדיב של עלים ירוקים קצוצים.

אפשרויות נוספות
אפשר להכין את המרק ללא הדגנים, ואת הדגנים להכין בנפרד. להגיש את הדגנים בקערה עמוקה ולמזוג מרק מעל. להוסיף מיסו ועלים ירוקים.
הוראות להכנת דגנים: להשרות ללילה, לשטוף ולבשל ביחס של 2 כוסות מים על כל כוס דגן. להביא את המים לרתיחה, להוסיף על כל כוס של דגן שמתבשל קורט מלח ים. לכסות את הסיר, להוריד לאש נמוכה ולבשל עד שכל המים מתאדים.

 

לבריאות!