מרק ירוק לניקוי הכבד

מרק ירוק אשר גירסאות שונות שלו מופיעות במגוון תרבויות, משמש לניקוי הכבד בעונת האביב.

מצרכים
1 מלפפון
2 קישואים
1/2 ראש ברוקולי
10 עלי חסה
5 גבעולי בצל ירוק
1 כרישה בגודל בינוני
1 חבילה סלרי עלים
1/2 יחידה אנדיב (עולש)
10 עלי כרוב סיני
חופן נדיב של נבטים (ברוקולי, אלפאלפה, צנונית, גרגר הנחלים)
10 גבעולי פטרוזיליה
10 גבעולי  כוסברה
חתיכה או חופן קטן של אצת וואקמה – להשרות במים 5 דקות ולקצוץ לפני שמכניסים למרק. אפשר להוסיף את מי ההשריה למרק.
לימון
1 כוס גריסי פנינה אפורים או אורז מונבט מבושלים מראש.

אופן ההכנה
לבחור 3-4 סוגי ירק מתוך הרשימה שלמעלה.
לחתוך את הירקות הקשים לחתיכות קטנות.
לקצוץ את שאר העלים.
לשים את הירקות בסיר, לכסות במים, להביא לרתיחה ולהוסיף קורט מלח, לתבל בכפית כורכום וקורט פלפל לבן.
לבשל 5-10 דקות, לפי הנחיית המטפל.
כאשר המרק מוכן, לכבות את האש ולהוסיף את הדגן המבושל ומיץ לימון לפי הטעם.

הערה: במרק ירוק ניתן לשלב עשבים הצומחים בעונה כמו חוביזה, עכוב, סרפד, זעתר, מקור חסידה חלמיתי, עלי חרדל בר, עלי צנון בר וגדילן מצוי.

לבריאות!