מרק עדשים ואפונה ירוקה יבשה

מרק עדשים ואפונה מייצג בצורה הטובה ביותר טיפול באלמנט המתכת והעץ. המרק מתאים למניעת עצירות וכמנת קטניות בסתיו ובאביב.

חומרים
כוס עדשים ירוקים
כוס אפונה יבשה
אצת קומבו (מושרה במים)
ג'ינג'ר יבש
פטריית שיטאקי שרויה וחתוכה (להשרות במים כשעתיים, לזרוק את הגבעול ולקצוץ לחתיכות קטנות).
פרגיות (חתיכות קטנות), כבש או כל בשר אחר (ניתן להכין את המרק גם ללא בשר בכלל).
ירקות : גזר, דלעת, קישוא, גבעול ברוקולי מקולף, שעועית ירוקה או ירקות אחרים ע"פ הצורך.
אצת ווקמה (מושרה במים)
שום
ג'ינג'ר טרי
ירקות עליים: פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, בזיליקום – קצוצים
מוגי מיסו (מיסו שעורה) – תלוי גודל הסיר (בערך כפית מיסו למנת הגשה של 200 מ"ל).

אופן ההכנה
משרים את הקטניות במים למספר שעות לפני הבישול (ניתן גם להשרות לילה שלם).
לפני הבישול ואחרי ההשריה חשוב לשטוף את הקטניות היטב דרך מסננת.
שמים את הקטניות ,אצת הקומבו והשיטאקי (עם מי ההשריה של הקומבו והשיטאקי) בסיר גדול ומכסים במים ועוד קצת. להוסיף את אבקת הג'ינג'ר היבש.
תחילה מבשלים את הקטניות ובהמשך מוסיפים את שאר הרכיבים.
מוסיפים את הבשר החתוך והשטוף. את הירקות מוסיפים לאחר שהקטניות מתרככות ומבשלים כחצי שעה נוספת. ניתן להוסיף עוד מים רותחים אם צריך.
בסוף הבישול מוסיפים את העלים הירוקים, אצת ווקמה קצוצה, נגרר שום וג'ינג'ר טרי.
את המוגי מיסו מוסיפים לקערת המרק האישית, כחצי כפית עד כפית לקערת מרק. יש להמיס את המיסו בעזרת מזלג בתוך המרק, על מנת שלא יווצרו גושים.

 

לבריאות!