פסטו כוסברה פטרוזיליה

המצרכים
1 חבילה כוסברה
1 חבילה פטרוזיליה
3 כפות שמן זית / שמן סומסום
1/3 כפית מלח או כפית שטוחה ממרח אומבושי

אופן ההכנה
להשרות את צרורות הפטרוזיליה והכוסברה בקערת מים ולשטוף אותם היטב. לקצוץ את העלים והגבעולים במעבד מזון ( ניתן לקטום 3-4 סנטימטר מבסיס הגבעול אם הגבעול סיבי מידי).
להוסיף את השמן והמלח ולערבל במעבד מזון מספר שניות נוסף.

תוספות
1 שן שום – ניתן להוסיף בשלב קיצוץ העלים (ע"פ המלצת המטפל).
1 כף גרעיני דלעת קלויים – ליצירת טעם עשיר ואגוזי.

תבלינים לפי הצורך: ג'ינג'ר יבש, פלפל שחור, כמון, קימל, הל, זרעי כוסברה, כורכום

לפסטו יותר מזין ומתוק ניתן להוסיף למעבד מזון תמר/צימוקים, פתיתי קוקוס יבש, שקדים

הערות
ניתן באותו אופן להכין ממרח משילובי עלים נוספים כגון בזיליקום ורוקט.
לקבלת ממרח בעל צבע ירוק זרחני אפשר לפני הטחינה לחלוט את העלים במים רותחים למשך דקה עד שמקבלים גוון ירוק חזק ומייד אח"כ לטבול אותם במים קרים.
יש לשמור את הממרח בכלי זכוכית סגור במקרר.
למניעת השחרה ניתן לבזוק מעט שמן על המשטח העליון.

 

לבריאות!