אורז מלא ואצת קומבו

מתכון פשוט זה מתאים לכל העונות ובמיוחד לסוף הקיץ ולחורף. מטרתו העיקרית של מתכון זה היא הדגמת השימוש באצת הקומבו בתוך תבשילים שונים.

מרכיבים
1 כוס אורז מלא
1.5-2 כוסות מים.
10 ס"מ קומבו {אצת ים} מושרה וחתוך דק
2 כפות תערובת בצלים מאודים במחבת יבשה (בצל ירוק, בצל קרישה, בצל לבן).
קורט מלח

הכנה:
לשים בסיר את כל המצרכים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עד שכל הנוזלים נספגים.

אפשרויות:
לתוספת טעם, להוסיף בנוסף לאורז ירקות חתוכים בצורת גפרורים כמו: גזר, קולורבי, לפת.
ניתן לתבל בכורכום, כמון, או זרעי כוסברה.
לטיפול בבעיות כבד – להוסיף הרבה ירק ירוק: כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום, בצל ירוק, בסוף הבישול כשהאורז חם.
אפשר להוסיף את האורז למרק ירקות בתוספת מעט קטניות כדי ליצור מנה מלאה.

לבריאות!