מרק דגנים ושורשים לחיזוק פלג גוף תחתון

מתכון זה מורכב מאלמנטים שמשפיעים על פלג הגוף התחתון כגון ירקות שורש, אצות היג'יקי וקומבו וחלבון מהחי, במטרה להזין את הכליות ולחמם את הגוף. מתאים למצבי חוסר וקור עם סימפטומים של כאבי גב תחתון וברכיים, חולשה ועייפות ומצבים מסויימים של חוסר פוריות.

מצרכים
2 שורשי פטרוזיליה
1 שורש סלרי
3 גזרים
1 בצל לבן
1 לפת קטנה.
1 כרישה בינונית.
חופן קטן של אצת היג'יקי – להשרות  ולשטוף.
חתיכת אצת קומבו בגודל של בול- להשרות במים 5 דקות ולקצוץ לפני שמכניסים למרק.
½ כוס-אורז מלא עגול או אורז מתוק אחרי השריה של מספר שעות או לילה שלם.
2 כפות אמרנט.
תבלינים (יש לבחור עד שלושה תבלינים): מעט גינג'ר טרי מגורר או גינג'ר יבש, פלפל אנגלי, גלנגל, עלי דפנה, כמון.
1 כף שמן שומשום או גהי (חמאה מזוקקת – רק אם המתכון לא מכיל בשר) .
אפשר להוסיף אחד מסוגי החלבון מהחי הבאים דוגמת- שוק טלה, עצמות בקר, ראשי דגים, כליות עוף או בקר בצירוף עגבניה קטנה.

אופן ההכנה
לחתוך את המצרכים לקוביות.
לשים בסיר את כל המצרכים (ירקות, דגנים, אצה, תבלינים, בשר, שמן)
לכסות במים ולבשל לפחות שעה-שעתיים.
להגיש בצלחת עמוקה עם כפית של מיסו שעורה (אם לא הוספנו בשר) וחופן נדיב של עלים ירוקים קצוצים.

אפשרויות נוספות
אפשר להכין את המרק ללא הדגנים, ואת הדגנים להכין בנפרד. להגיש את הדגנים בקערה עמוקה ולמזוג מרק מעל. להוסיף מיסו ועלים ירוקים.
ניתן להוסיף קטניות מבושלות מראש כמו אזוקי, שעועית שחורה או עדשים כהים בסוף הבישול.

 

בתיאבון!