דוסה במילוי תבשיל ירקות אלו-גובי

רכיבים:

כוס קמח אורז מלא

כוס קמח עדשים ( חנויות הודיות)

חצי כפית קארי

כפית מלח

3 כוסות מים בערך

שמן זית/ שמן קוקוס/ גהי

 

להכנה:

מערבבים את כל החומרים היבשים, ומוסיפים מים בהדרגה לקבלת בלילה סמיכה וחלקה.

יוצקים שכבה דקיקה למחבת טפלון גדולה חמה ומעט משומנת וקולים על להבה בינונית, עד שהתחתית מוכנה והצד העליון מתייבש. הופכים וקולים בזריזות גם מהצד השני.

ממלאים במרכז 2-3 כפות מילוי ומקפלים .

 

תבשיל אלו גובי למילוי

 

רכיבים:

2 תפוחי אדמה (חתוך לקוביות)

1 גזר מגורר

דלורית בקוביות

כרובית (מפורקת לפרחים)

עגבניה מקולפת קצוצה ובלי גרעינים

בצל קצוץ

חצי פלפל חריף קצוץ

מעט צ'ילי יבש

חצי כפית זרעי כמון

חצי כפית זרעי חרדל

חצי כפית כורכום

מעט הל

כפית ג'ינגר מגורר

שן שום קצוצה (לא חובה)

גהי / שמן זית/ קוקוס

 

להכנה:

 

לחמם את השמן/ גהי, להוסיף את זרעי החרדל והכמון, כשזרעי החרדל מתחילים להתפצפץ להוסיף את העגבניה.

להוסיף פלפל חריף ולערבב, ואז את יתר הירקות והתבלינים, לערבב ולטגן קצת. להוסיף מים, בין כוס ל-2 כוסות, להביא לרתיחה, להנמיך אש ולכסות. לבשל עד ריכוך בערך 10 דקות.

 

אפשר להמליח עם מלח הימלאיה או רוטב סויה תמרי.

נהוג לפזר כוסברה למעלה.

 

לבריאות!