סלט לחוץ

הסלט הלחוץ הינו אחד מדרכי עיבוד הירקות הנפוצים במקרוביוטיקה. על פי המקרוביוטיקה לסלט רגיל מירקות טריים יש איכות מקררת מידי הנוטה להחליש את מערכת העיכול. הסלט הלחוץ עובר עיבוד באמצעות מלח, לחץ וזמן, מה שהופך אותו לקל יותר לעיכול. הכבישה גם מעשירה את הפלורה, אוכלוסיית החיידקים תומכי העיכול המצויה במעיים.

מצרכים
גבעולי סלרי
כרוב
צנונית
צנון
בצל לבן
מלפפון

אופן ההכנה
פורסים את הירקות דק ומוסיפים מלח או רוטב סויה או אומבושי או מיסו, לפי המלצת המטפל.
מערבבים היטב ולשים – לוחצים בידיים. מניחים מעל הירקות צלחת עם משקולת (כמו בקבוק מים מלא). בתחילת האביב או כשהעיכול חלש מחכים עד 4-5 שעות. בתקופות יותר חמות אפשר לחכות 30-40 דקות. לאחר מספר שעות מי הירקות יוצאים מהירק ועולים מעלה – ניתן להשתמש במים אלה לבישול. להוסיף מעט מסלט זה לארוחה מבושלת.

 

לבריאות!