תבשיל ירקות בסגנון מקרוביוטי – נישימה

שיטת בישול ירקות יפנית – מקרוביוטית, אידאלית לעונות קרות או למצבים של קור וחולשה. מעודדת מירכוז של האדם וחיזוק.
מרכיבים:

ירקות שורש וירקות קשים כמו גזר, לפת ,צנון, צנונית, קולרבי, כרוב, בטטה, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, בצל, שום, דלעת וכדומה. לחתוך את כל הירקות די גס.
אצת קומבו מושרית וחתוכה לרצועות.

הכנה
מניחים את הקומבו בתחתית של מחבת רחבה וכבדה עם מי ההשריה. מניחים מעל את המרכיבים החתוכים, מפזרים מעט מלח או רוטב סויה, מכסים ומביאים לרתיחה, אחרי הרתיחה מורידים את האש למינימום ומבשלים כ 20 דקות עד שהירקות רכים. אין צורך לערבב את הירקות. באופן זה הירקות שלמטה עוברים בישול ואילו הירקות העליונים עוברים אידוי.

 

לבריאות!