אורז עם עלי גפן

כל יושבי הארץ מכירים את האורז מגולגל בעלי גפן, מעדן קיץ מתוק, חמצמץ ומריר. בגרסה הנוכחית מדלגים על הגלגול. יש סיכוי סביר שתתמכרו…

רכיבים:

1 כף שמן זית

1 בצל קצוץ דק

6 שיני שום קצוץ

1 כוס אורז מלא עגול או ארוך או תערובת אורז בר ואורז אדום, אחרי השריה של לילה וסינון.

3 כפות צנובר לא קלוי ולא מטוגן

5 כפות צימוקים

50-100 עלי גפן טריים ,שטופים היטב וקצוצים לרצועות ומופרדים

מיץ לימון או פרוסות דקות של לימון

1 כף גרדת לימון

כוס עלי נענע שטופים

זרעי קצח או זרעי דלעת

 

אופן ההכנה:

מניחים בסיר את הבצל, 3 שיני שום קצוצות וגרדת הלימון.

מוסיפים לסיר כף שמן זית ומטגנים על אש קטנה, עד שהבצל נעשה שקוף ומתרכך.

מוסיפים את האורז לסיר, מערבבים ומוסיפים את עלי הגפן הקצוצים וממשיכים לערבב חצי דקה.

מוסיפים מים בכמות שתגיע עד לגובה פני האורז בלבד.

מרתיחים ומכסים את הסיר, כשבין המכסה לסיר מניחים מגבת מטבח שתאטום את בריחת האדים ומחלישים לאש קטנה.

כשהאורז כמעט מוכן והמים נספגו כמעט לחלוטין מוסיפים את הצימוקים הצנוברים וחצי מכמות עלי הנענע הקצוצים.

ממשיכים לבשל עד שכל המים נספגים ומוסיפים את עלי הנענע שנותרו, השום ופרוסות הלימון.

מכבים את האש.

מפזרים את הזרעים, מחסים ומחכים עוד כמה דקות.

 

אפשר להגיש עם יוגורט עיזים ולהזליף עוד קצת שמן זית מעל כל מנה.

 

לבריאות!