תבשיל שעועית אזוקי, דלורית ואצת קומבו

מתכון זה מצוין לכל מי שסובל מבעיות של ליחה.

מרכיבים
כוס שעועית אזוקי
אצת קומבו 10 ס"מ
2 כוסות של דלורית חתוכה לקוביות
מים
קמצוץ מלח

אופן ההכנה
לשטוף את השעועית ולהשרות עם אצת הקומבו למשך מספר שעות או ללילה. להניח את הקומבו בתחתית סיר כבד ומעליה את קוביות הדלורית. להניח את השעועית מעל הדלורית. להוסיף מים רק עד כיסוי שכבת הדלורית (להשאיר את השעועית מחוץ למים). להביא לרתיחה ללא מכסה באיטיות, במשך 15 דקות. אחרי רתיחה, להנמיך את האש ולכסות את הסיר. להוסיף לפי הצורך מים (למזוג את המים צמוד לשולי הסיר). לבשל עד שהשעועית כמעט מוכנה (בערך שעה או קצת יותר) ואז להוסיף קצת מלח ים. להמשיך לבשל עוד 15-30 דקות, עד שרוב שהנוזלים מתאדים.

טיפים
אין צורך לערבב בזמן הבישול.
אפשר להחליף את הדלורית בגזר, גזר לבן (פרסניפ), בצל או דלעת.
ניתן להחליף את האזוקי בחומוס או בעדשים.

 

לבריאות!