מרק כתום לעונת סוף הקיץ מורכב משילוב של ירקות הצומחים כלפי מעלה (פרסה), כלפי מטה (גזר) וירקות הצומחים לרוחב מעל ומתחת לאדמה (דלעת, דלורית, בטטה, בצל ושום). לשילוב זה אפקט מרגיע ומאזן על אברי מערכת העיכול והזנה אנרגטית של פלג הגוף האמצעי ואלמנט האדמה.
המצרכים הדרושים לכמות של 6 סועדים:
חצי ק' דלעת
1 דלורית בינונית
4 גזרים
בטטה
בצל
6 פרסות
5 שיני שום
כוס עדשים כתומות אחרי השריה, שטיפה וסינון
אצבע ג'ינג'ר
כף כמון
חצי כף קארי
כפית קימל
כפית פלפל שחור
חצי כוס כוסברה שטופה
כף שמן זית
3 ליטר מים
אופן ההכנה:
מנקים את קליפת הגזר, הדלעת, הדלורית וחותכים לקוביות. מניחים בצד.
קוצצים את הבצל והפרסה, מניחים בסיר המרק יחד עם כף שמן זית, מאדים על אש בינונית עד שמזהיב, מוסיפים את התבלינים, מאדים לדקה שתיים ומוסיפים את שאר הירקות ואת המים.
שוטפים היטב את העדשים ומוסיפים למרק.
מבשלים עד רתיחה על אש גבוהה, מנמיכים וממשיכים לבשל למשך שעה, לפני ההגשה טוחנים במוט ידני או בכל מכשיר מתאים לריסוק המרק.
בהגשה ניתן לקשט את הקערה בטיפת שמן זית, טיפת מיץ לימון וקורט זעתר.
לבריאות!