על פי הרפואה הסינית, תבשיל עדשים מתאים בדיוק לסתיו. העדשים הן הקטניות אשר קשורות במידה הרבה ביותר לאלמנט המתכת ולמעי הגס.
מצרכים
1 כוס עדשים שחורים
1 כוס עדשים ירוקים
10 ס"מ קומבו (אצה)
5 כוסות מים
2 כפות תערובת בצלים מאודים במעט שמן שומשום (בצל, פרסה, בצל ירוק)
½ כפית ג'ינג'ר יבש
½ כפית כמון
1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
1 גזר חתוך לקוביות
½ דייקון או לפת חתוך לקוביות
קורט מלח
שום
1 כוס ירק קצוץ (שמיר, פטרוזיליה, כוסברה)
אופן הכנה
מבשלים את העדשים עם מים, ג'ינג'ר יבש, קומבו ובצל מאודה עד לחצי בישול העדשים. מוסיפים ירקות, מלח. מבשלים עם הירקות עוד כ-15 דקות, מתבלים בשום וירק קצוץ בסוף הבישול.
לבריאות!