מרק קרפיון מקרוביוטי

מרק קרפיון מקרוביוטי
מרק הקרפיון הוא מתכון רפואי מקרוביוטי המשמש לחיזוק עמוק. המתכון מהווה חלק מטיפול למצבי חולשה או למצבים הדורשים מזון מרוכז בעל השפעה חזקה. מרק זה מחזק את הכליות ומשמש לעיתים כמרכיב בטיפול במצבי אנמיה, בעיות פוריות וחולשה קשה.

מרכיבים:
 דג קרפיון שלם ללא מעיים וכיס מרה אך עם קשקשים.
בכמות כפולה ממשקל הדג, שורש Burdok חתוך (אפשר להחליף בשורש פטרוזיליה חתוך).
כף שמן סומסום בכבישה קרה .
שקית בד קטנה עם כחצי כוס עלי בנצ'ה חלוטים מראש.
שלוש כפות מיסו כהה.

הכנה:
מטגנים את השורש החתוך בתחתית הסיר.
מוסיפים את הדג השלם ואת שקית הבד עם עלי הבנצ'ה ומכסים במים.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עם מכסה לפחות 3 שעות (או למשך כל הלילה להשגת איכות טובה יותר של המרק).
מוציאים את שקית התה וממשיכים לבשל עם תוספת של שלוש כפות מיסו שעורה עוד 1/2 שעה.

טוחנים את הדג והמרק יחדיו בבלנדר ידני, מחלקים למנות של 1/2 כוס ושומרים במקפיא.

בדרך כלל אוכלים כמות של כחצי כוס כל בוקר שני על קיבה ריקה.

 

לבריאות!