פודינג אורז

פודינג אורז מופיע במטבחים רבים ביניהם המטבח האנגלי, ההודי והתורכי. פודינג אורז הינו דרך בטוחה יותר למאכל וטעימה לא פחות מקינוחים המבוססים על חלב.

מרכיבים

2 כוסות אורז מבושל מראש (70% אורז מלא עגול, 30% אורז מלא מתוק או אורז לסושי). לבעלי עיכול חלש ניתן להמיר לאורז לבן.
4 כוסות חלב אורז מאיכות טובה (לחפש חלב עם שמן בכבישה קרה וללא סוכר, חומר משמר או צבעי מאכל). ניתן להמיר את חלב האורז בחלב דגנים אחר או בחלב קוקוס.
1 כוס צימוקים או אוכמניות, שטופים במים חמים
1 כף קליפת לימון או תפוז ומעט מן המיץ
3 כפות מייפל סירופ
אבקת קינמון
אגוזי לוז קלויים ושבורים לקישוט

אופן ההכנה

לערבב את האורז המבושל מראש וחלב האורז בסיר בינוני. להביא לרתיחה, להנמיך את האש לבשל על סף רתיחה 10-15 דקות.
בינתיים, לקלות את האגוזים במחבת ברזל יצוקה ללא שמן תחת אש נמוכה תוך כדי ערבוב, עד השחמה קלה ואחידה. (2-4 דקות). לקצוץ גס.
להוסיף את הצימוקים/אוכמניות, קליפת הדר מגוררת ומעט מיץ הדר לתערובת האורז ולהמשיך לבשל דקה נוספת. להוסיף את המייפל, לערבב ולכבות את האש.
להגיש את הפודינג חם, בצלוחיות אישיות, מקושט במעט אבקת קינמון ואגוזי לוז.
נשמר במקרר יום אחד.

 

לבריאות!