מתכון זה מאפשר דרך נוספת לאכול סולת או קוואקר מבלי לבשלם למרקם של דייסה. הפנקייק יחסית עשיר במרכיבים ומאוד מזין, מקרקע, בונה רקמות, מפחית ואטה ומגביר כאפה. הפנקייק אינו מתאים לבעלי עיכול חלש במיוחד.
רכיבים (למנה אחת):
חצי כוס סולת מלאה (חיטה או כוסמין) או חצי כוס קוואקר (גרוס דק).
1 ביצה (אפשר גם פנקייק טבעוני, הצעות למטה)
תוספות אפשריות
לפנקייק מלוח:
חצי כוס של 1 או יותר ירקות מגוררים (קישוא/בצל/דלעת/דלורית/בטטה/גזר/תרד/פטרוזיליה/כוסברה)
כפית זרעים: דלעת ו/או חמניה
פירורים של גבינת פטה/בולגרית/צפתית
לבחור מהתבלינים הבאים: קורט מלח, פלפל שחור, כורכום, ג'ינגר, כמון, קימל, זרעי כוסברה
לפנקייק מתוק:
1 בננה מעוכה או 2-3 כפות רסק תפוחי עץ/אגסים
2-3 תמרים קצוצים ו/או כף צימוקים שחורים
2-3 אגוזים קצוצים
תבלינים: ג'ינג'ר יבש, קינמון, הל
אופן ההכנה:
לערבב בקערה את הסולת/קוואקר, הביצה והתוספות עד לכדי מרקם אחיד. אם התערובת יוצאת יבשה מדי אפשר להוסיף מעט מים או חלב (בקר/עיזים/שבולת שועל וכדומה).
לחמם מחבת נון סטיק על אש בינונית עם מעט גהי/חמאה/שמן קוקוס/שמן שומשום.
למזוג את הבלילה פנימה ולשטח בעזרת לקקן. לכסות במכסה ולהנמיך את האש. לבשל 5-7 דקות ולהפוך לצד השני. לבשל 5 דקות נוספות ולהגיש.
את הפנקייק ניתן לאכול עם מגוון תוספות: גהי/שמנת/יוגורט/מייפל וכדומה.
לטבעונים, ניתן לוותר על הביצה ולהחליפה:
באפשרות המלוחה בקמח חומוס
באפשרות המתוקה להוסיף חלב קוקוס ו/או להגדיל את כמות הפירות
לבריאות!