מתכון קיצי קליל וטעים בזכות הטופו והצימוקים בעלי האפקט המקרר והחומוס שמרגיע את הלב – האיבר הפנימי שמבטא את אנרגיית האש בעונת הקיץ על פי הרפואה הסינית.
מצרכים
1/2 כוס צימוקים שטופים
חבילת טופו חתוכה לקוביות קטנות או רצועות
2 כוסות אורז מלא
1 בצל בינוני
2 כפות שמן שומשום בכבישה קרה
3 גזרים לחתוך לגפרורים
5 ס"מ אצת קומבו מושרית במים וחתוכה לרצועות (או אצת ארמה שעברה טיפול דומה)
1 כוס חומוס מבושל מראש.
זרעי כמון
3.5 כוסות מים
אופן ההכנה
לצרוב בצל בתחתית סיר יבש עם קמצוץ מלח ומעט מים. כאשר הבצל מתרכך מוסיפים 2 כפות שמן שומשום ומערבבים. להוסיף גזר, זרעי כמון, צימוקים, קומבו, טופו, חומוס, אורז, מים וקורט מלח.
להביא לרתיחה ולהנמיך את האש, לכסות במכסה ולבשל עד גמר הנוזלים בסיר.
לבריאות!