דייסת דוחן וירקות מתוקים

רכיבים
כוס דוחן שטוף היטב במים קרים
כוס וחצי של ירקות מהמבחר הבא: דלעת, דלורית, כרוב, גזר, גזר לבן (פרסניפ), בצל, קצת גרעיני תירס שגורדו מן הקלח.

הכנה
לחתוך את הירקות לקוביות ולהניח בסיר מלמטה למעלה לפי הסדר הבא: שכבה ראשונה את הבצל, התירס והכרוב, שכבה שניה דלורית, שכבה שלישית גזר ופרסניפ.
מעל הירקות להוסיף את הדוחן השטוף. להוסיף 3-4 כוסות מים בעדינות דרך דפנות הסיר. להביא את המים לרתיחה על אש בינונית, לנקות קצף אם נוצר. כשרותח להוסיף קורט מלח ולהנמיך את האש. לכסות במכסה, להניח על תחתית מפזרת חום ולבשל 25 דקות.
להגיש לקערה בתוספת בצל ירוק, פטרוזיליה, מיסו או גומזיו.
ניתן לבשל את הדייסה בסיר לחץ. להביא לרתיחה ע"פ ההוראות, לכסות במכסה ולהעלות את הלחץ. לבשל על תחתית מפזרת חום במשך 15-20 דקות. מתקבלת דייסה בעלת מרקם קרמי.

 

לבריאות!