פשטידת דוחן מתאימה כחטיף, ארוחת ביניים או קינוח למי שזקוק למתוק וסובל מעודף של לחות או ליחה.
מצרכים:
2 כוסות דוחן
2.5 כוסות מים
2.5 כוסות מיץ תפוחים טבעי
קורט מלח
4-5 משמשים יבשים
חופן אוכמניות מיובשות או חופן פטל מיובש או במקרים שאין מניעה, חופן צימוקים או 4-5 תמרים או תאנים. את הפירות היבשים קוצצים לקוביות קטנות.
תערובת זרעים קלויים לקישוט (זרעי דלעת, חמנייה, שומשום מלא ופשתן)
אופן הכנה:
מבשלים את הדוחן עם מיץ תפוחים, מים ופירות יבשים. מוסיפים קורט מלח כשהמים מגיעים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים. דוחסים את הדוחן החם לתבנית ומפזרים זרעים לקישוט .
חשוב לסדר את הפשטידה בתבנית כאשר הדוחן עדיין חם. כשהפשטידה מתקררת היא קלה לחיתוך.
לבריאות!