רכיבים:
2 כוסות קמח כוסמין מלא אורגני מנופה
1כוס גזר מגורר עם הקליפה (רצוי אורגני)
1 כוס תפוחים מגוררים
חצי כוס אוכמניות או צימוקים
כפית שטוחה של סודה לשתייה
כפית קינמון
רבע כוס רכז תפוחים טבעי
2 כפיות של טחינה גולמית מלאה
תמצית וניל איכותית (לא חובה)
קוקוס לציפוי התבניות (לא חובה)
חצי כוס עד כוס מים
2 קערות
תבנית למאפינס
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל-160 מעלות
לשמן קלות תבנית שקעים ולזרות מעט קוקוס בכל שקע
- לערבב בקערה אחת את כל היבשים: קמח, סודה, קינמון (כדאי להעביר את הסודה גם דרך המנפה קמח ע"מ להמנע מגושים מרים)
- בקערה השניה לערבב את שאר הרכיבים: את התפוחים והגזר ,רכז תפוחים, טחינה, תמצית וניל וחצי כוס מים
- לשפוך את תוכן קערת ה"רטובים" לקערת הקמח ולאחד בעדינות בין התערובות, להוסיף מים במידת הצורך (המרקם אמור להיות סמיך ונוזלי)
- למזוג לתבנית בעזרת כף ולהכניס לתנור מחומם ב-180 מעלות לבערך 20 דקות או עד כשקיסם יוצא יבש אחרי דקירת המאפינס
לבריאות!
המתכון פורסם באדיבות חן וינשטיין, מבשלת ומטפלת בתזונה סינית ומקרוביוטיקה.