מאפינס תפוגזר

רכיבים:

2 כוסות קמח כוסמין מלא אורגני מנופה

1כוס גזר מגורר עם הקליפה (רצוי אורגני)

1 כוס תפוחים מגוררים

חצי כוס אוכמניות או צימוקים

כפית שטוחה של סודה לשתייה

כפית קינמון

רבע כוס רכז תפוחים טבעי

2 כפיות של טחינה גולמית מלאה

תמצית וניל איכותית (לא חובה)

קוקוס לציפוי התבניות (לא חובה)

חצי כוס עד כוס מים

 

2 קערות

תבנית למאפינס

 

אופן ההכנה:

לחמם תנור ל-160 מעלות

לשמן קלות תבנית שקעים ולזרות מעט קוקוס בכל שקע

  1. לערבב בקערה אחת את כל היבשים: קמח, סודה, קינמון (כדאי להעביר את הסודה גם דרך המנפה קמח ע"מ להמנע מגושים מרים)
  2. בקערה השניה לערבב את שאר הרכיבים: את התפוחים והגזר ,רכז תפוחים, טחינה, תמצית וניל וחצי כוס מים
  3. לשפוך את תוכן קערת ה"רטובים" לקערת הקמח ולאחד בעדינות בין התערובות, להוסיף מים במידת הצורך (המרקם אמור להיות סמיך ונוזלי)
  4. למזוג לתבנית בעזרת כף ולהכניס לתנור מחומם ב-180 מעלות לבערך 20 דקות או עד כשקיסם יוצא יבש אחרי דקירת המאפינס

 

לבריאות!

 

המתכון פורסם באדיבות חן וינשטיין, מבשלת ומטפלת בתזונה סינית ומקרוביוטיקה.