מצרכים
200 גרם טופו או סייטן או טמפה או חזה עוף טחון
1 כוס אורז מלא חצי מבושל (אפשר להחליף את האורז בדוחן או קינואה)
חופן אצת היג'יקי אחרי השריה
1 כוס ירק קצוץ (שמיר, פטרוזיליה, כוסברה)
1 כוס בצל מאודה במעט שמן שומשום (תערובת בצלים)
2 שיני שום
מלח לפי טעם
חצי כפית כמון
1 כוס חומוס או שעועית לבנה מבושלים מראש
ירקות המתאימים למילוי
עלי גפן חלוטים
עלי כרוב ,חסה, חובזה
מלפפונים
קישואים
בצל לבן
אופן ההכנה
שלב א – להכין ירקות למילוי, לחלוט ירקות כמו: כרוב, חסה, עלי גפן, עלי חובזה.
בקישואים ומלפפונים להוציא את הפנים של הירק. על המלפפונים כדאי לפזר הרבה מלח גס ולהשאיר בשמש אחרי שמוצאים את "פנים" המלפפון.
אחרי 3-4 שעות עם מלח בשמש, לשטוף את המלפפון והוא מוכן למילוי.
שלב ב – לערבב את כל מרכיבי המילוי, למלא את הירקות במילוי.
לשים בתחתית הסיר חומוס או שעועית לבנה ו/או אפשר לסדר בתחתית הסיר עצמות של עוף. לסדר את הירקות הממולאים בסיר מעל השעועית. לכסות את הירקות הממולאים במים עם מעט מלח ורוטב סויה תמרי, אפשר לקצוץ דק עגבניות ולהוסיף מעל הממולאים.
לבשל לפחות שעה לאחר הרתיחה.
לבריאות!