מצרכים
1 כוס שעועית שחורה
1 כוס תירס (לגרד את התירס מקלח התירס)
2-3 כפות בצל מאודה במעט שמן שומשום (תערובת בצלים)
1 בטטה בינונית פרוסה לחתיכות גדולות
אפשר להוסיף גם מעט דלורית
¼ כפית זרעים של שומר
¼ כפית זרעים של כמון
¼ כפית ג'ינג'ר טחון
חצי כוס ירק קצוץ (שומר, פטרוזיליה, כוסברה, ריחן)
מלח
3 כוסות מים
כ-5-7 ס"מ אצת קומבו
אופן ההכנה
להשרות את השעועית למשך לילה. לזרוק את מי ההשריה.
לבשל את השעועית עד ריכוך (כשעה וחצי) על תחתית מפזרת חום ואש קטנה ביחד עם התבלינים (זרעי שומר, כמון וג'ינג'ר) ואצת הקומבו.
כשהשעועית רכה להוסיף את תערובת הבצל, התירס, הבטטה והדלורית ולבשל עוד כשעה. להוסיף מלח חצי שעה לפני סוף בישול הירקות.
ב-5 דקות האחרונות של הבישול להוסיף ירק קצוץ (אם חסר מים במהלך הבישול להוסיף!).
לבריאות!