קציצות דוחן וירקות

מתכון קציצות דוחן מעולה במיוחד כשלומדים מהי רמת הבישול הנכונה של הדוחן כדי שמרקם הקציצות יהיה אחיד והן לא יתפרקו.

חומרים:
500 גרם דוחן
2 שורשי סלרי
2 שורשי פטרוזיליה
2 חתיכות אצת קומבו קצוצה דק
בצל יבש
פטרוזיליה קצוצה

הכנה:

לברור את הדוחן ולשטוף אותו היטב.
להשרות את הדוחן במים למשך לילה. 
לגרד את השורשים בפומפייה דקה. 
לבשל יחד את הדוחן, הירקות והקומבו, על כל כוס דוחן להוסיף 1.5-2 כוסות מים. לתבל בקורט מלח ים כשמגיע לרתיחה. (אפשר להוסיף עוד ירקות לבישול הדוחן כגון: גזר, קישוא, דלעת). לבשל עד שנספגים המים.
לקצוץ את הבצל ולטגן במים עם מעט שמן. להוסיף לעיסה של הדוחן והירקות.
לקצוץ פנימה פטרוזיליה וליצור קציצות (חשוב ליצור את הקציצות כאשר הדוחן עדיין חם ורך).
לתת מכת חום במחבת משני הצדדים עד שמשחים מעט.

 

לבריאות!