פילאף עוף עם אורז צהוב

פילאף עוף עם אורז צהוב

מצרכים –

  • 3 כרעיים ו-3 שוקיים עוף טרי
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 2-3 גזרים חתוכים לקוביות
  • 3 כוסות מים פושרים
  • 5 כוסות אורז בסמטי לבן או מלא
  • מלח, פלפל, כורכום וכמון טחון

 

אופן ההכנה –

  • מחממים סיר רחב ושמים שמן שומשום, כורכום טחון וכמון טחון
  • מוסיפים כרעיים ושוקיים עוף וצורבים מכל הצדדים כמה דקות
  • מוציאים את העוף מהסיר לקערה ומוסיפים את הבצל החתוך
  • מטגנים/מאדים את הבצל עד לשקיפות ומוסיפים את הגזר החתוך
  • מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס
  • מוסיפים בחזרה את העוף עם הנוזלים שהצטברו
  • מוסיפים 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה
  • מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-30-40 דקות
  • מוספים 1.5 כוסות אורז לבן, דואגים שיהיה מפוזר היטב בין חלקי העוף ומכסים שוב
  • מבשלים עוד כ-20 דקות עד לספיגת הנוזלים (אם מכינים עם אורז מלא, זמן הבישול ארוך יותר)

בתיאבון 🙂