פילאף עוף עם אורז צהוב
מצרכים –
- 3 כרעיים ו-3 שוקיים עוף טרי
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות
- 2-3 גזרים חתוכים לקוביות
- 3 כוסות מים פושרים
- 5 כוסות אורז בסמטי לבן או מלא
- מלח, פלפל, כורכום וכמון טחון
אופן ההכנה –
- מחממים סיר רחב ושמים שמן שומשום, כורכום טחון וכמון טחון
- מוסיפים כרעיים ושוקיים עוף וצורבים מכל הצדדים כמה דקות
- מוציאים את העוף מהסיר לקערה ומוסיפים את הבצל החתוך
- מטגנים/מאדים את הבצל עד לשקיפות ומוסיפים את הגזר החתוך
- מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס
- מוסיפים בחזרה את העוף עם הנוזלים שהצטברו
- מוסיפים 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה
- מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-30-40 דקות
- מוספים 1.5 כוסות אורז לבן, דואגים שיהיה מפוזר היטב בין חלקי העוף ומכסים שוב
- מבשלים עוד כ-20 דקות עד לספיגת הנוזלים (אם מכינים עם אורז מלא, זמן הבישול ארוך יותר)
בתיאבון 🙂