הקפצה בווק היא שיטת בישול מומלצות באביב ובקיץ, משום שבעונה זו הדגש בטיפול מתמקד באיברים הנוטים יותר לפתח ולסבול ממצבים של חום – הכבד והלב. טכניקות הבישול הקצר והקל וביניהן ההקפצה משמרות את תכולת נוזלים גבוהה בירק ואת הויטמינים הרגישים לחום דוגמת ויטמין C. בתזונה הסינית טכניקות בישול אלו אינן מיטיבות במיוחד עם מערכת העיכול אך הן עוזרות לתפקוד תקין של הכבד ולנקיון הדם.
מצרכים
1 כרישה חתוכה קטן
1 בצל לבן קטן
3 בצלים ירוקים חתוכים קטן
חופן נבטים – כל סוג שהוא
1 גזר חתוך לריבועים קטנים
1 סלרי גבעול חתוך לריבועים קטנים
שעועית בתרמילים מאודה קלות וחתוכה
שמיר קצוץ
קארי, כורכום, מלח, פלפל
אופן ההכנה
להקפיץ בווק עם מעט שמן סומסום את כל הירקות והתבלינים 5 דקות. לכסות ולבשל על אש נמוכה 5 דקות נוספות. לסגור את האש, להוסיף את השמיר ולערבב. לפני ההגשה לסחוט לימון טרי.
לבריאות!