לפתן פירות אביבי

מתכון זה משמש כאופציה מתוקה ומחזקת לאביב, ומתאים במיוחד לנשים.
על פי הרפואה הסינית באביב מומלץ במיוחד לטפל בכבד. תפקוד הכבד משפיע במידה רבה על האיזון ההורמונאלי של האישה, על איכות הדם ועל המצב הנפשי.
במתכון זה חברו מרכיבים תומכים ומזינים את הכבד והדם כגון פירות כהים וחמצמצים המבשילים בשלבים שונים של האביב וצמחי מרפא ותבלין התומכים בכבד.

מרכיבים:
3 תותי שדה.
כף תות עץ יבש או טרי.
2 שזיפים בשלים או מיובשים.(ניתן להשתמש רק בחלק מהפירות על פי זמינותם)
חצי כפית קליפת לימון מגוררת.
קורט מלח.
1 כפית אבקת קוזו.
1 כוס מים.

הכנה

לבשל את הפירות במים עם קורט מלח עד להתרככות (כ – 10 עד 15 דקות).
להוסיף למרתח המבעבע אבקת קוזו מהולה במעט מים קרים ואת קליפת הלימון ולערבב.
לסגור את האש כאשר ללפתן יש מירקם סמיך.

אפשרויות נוספות
ניתן להוסיף ללפתן בתחילת הבישול כפית של אחד מצמחי המרפא המחזקים את הדם והכבד דוגמת צימוקים סיניים/גוג'י בריז – Gou Qi Zhi, אנג'ליקה סינית או פאוניה לבנה, על פי המלצה של מטפל.
אפשר לשלב מעט עלי מליסה או זוטא לבנה לתיבול המשקה ולהקלה על מצבי מתח. כדי להפיק תועלת מאיכויותיו המחזקות של המתכון יש להתמיד בצריכתו בשימוש יום יומי.

לבריאות!