מרק דגן לאביב

במרק זה קיים השילוב של דגן מלא הנותן תחושה של שובע וירק ירוק בכמות גדולה ובבישול קצר המתאים לתזונת האביב.

 מרכיבים
ירקות שורש כולל החיבור לעלים  : 1פטרוזיליה, 1 סלרי, 1 גזר, 2 צנוניות
כרישה בגודל בינוני
2 כוסות תרמילי שעועית ירוקה או פול ירוק או אפונה טרייה.
1 שומר
4 גבעולי בצל ירוק קצוץ
עלים ירוקים קצוצים:  כוסברה, שמיר, עירית
אצת וואקמה – חתיכה או חופן קטן. להשרות במים 5 דקות, לקצוץ ולהוסיף עם המים למי המרק
חופן אצת ארמה – להשרות במים 5 דקות, להיפטר ממי ההשריה, לשטוף ולקצוץ לפני שמכניסים למרק.
חצי כוס גריסי פנינה אפורים או שיפון או כוסמין או קווקר (לפי הנחיית המטפל) אחרי השריה של מספר שעות או לילה שלם ולאחר שטיפה
תבלינים עיקריים: גינג'ר טרי מגורר, כורכום, כמון, הל, מיורם, טרגון, רוזמרין, זרעי שומר או אניס, קימל, (לא חייבים את כל התבלינים, לבחור ממה שאוהבים)
תבלינים אפשריים נוספים: טימין, זעתר, אורגנו, בזיליקום, מלח ים
1 כף שמן זית

אופן ההכנה
• לשים בסיר את הדגן ומים בנפח כפול. להביא לרתיחה, להוסיף קורט מלח ולבשל 20 דקות.
• להוסיף את הירקות (שורשים, שומר, תרמילים או אפונה, כרישה, תבלינים ואצות) לכסות במים. להביא לרתיחה שוב ולבשל רבע שעה על אש בינונית מרגע הרתיחה.
• להוסיף 5 דקות לפני תום הבישול את הבצל הירוק הקצוץ.
• להגיש בצלחת עמוקה עם חצי כפית של מיסו שעורה ולבזוק מעל חצי כוס של עלים ירוקים קצוצים וכף מיץ לימון סחוט טרי.

תוספות למרק
אפשר להכין את המרק ללא הדגנים, ואת הדגנים להכין בנפרד. להגיש את הדגנים בקערה עמוקה ולמזוג מרק מעל. להוסיף מיסו ועלים ירוקים

 

לבריאות!