חסה מוקפצת עם לבבות ארטישוק וטופו

מטרת המנה לטפל בחולה סכרת עם אבחנה של חוסר Yin של הכבד וחום ריק. ביטויים קליניים אפשריים למצב זה הם: פולידיפסיה (צמא מוגבר), פוליוריה (מתן שתן תכוף), עיניים יבשות ומגרדות, ראיה מטושטשת או עיוורון לילה, סחרחורות, נוקשות של הגידים והרצועות, התכווצויות שרירים בלילה, ציפורניים שבירות, לשון דקה וחיפוי חסר או יבש, דופק דק ומיתרי.

המתכון כולל ארטישוק (טעמו מריר מתוק ויש לו אפקט היפוגליקמי), טופו (מזין Yin) וחסה (מעודדת ייצור גליקוגן ואינסולין).

 

רכיבים

ראש חסה עגולה

חצי חבילת טופו

4-5 לבבות ארטישוק

שמן זית – 2 כפות

פטריות אוזן שחורות אחרי השריה במים

חופן גדול של תרד

כרישה

ג'ינג'ר טרי מגורר

כפית קצח

כפית רוטב סויה שויו

זרעי כוסברה טחונים

הכנה

לחתוך את הטופו לקוביות קטנות, לבשל במים רותחים על אש קטנה למשך 20 דקות. לסנן. לצרוב את הטופו על יבש (ללא שמן או מים) במחבת רחבה ועמוקה על אש בינונית במשך 2-3 דקות. להוסיף את הג'ינג'ר, הכרישה, פטריות, לבבות ארטישוק ולערבב, להוסיף מעט מים, להנמיך את האש ולכסות, לבשל 5-7 דקות. להוסיף את עלי התרד והחסה, לכסות ולבשל 3-5 דקות נוספות עד שהעלים מתכווצים. להוסיף את שמן הזית ולערבב. להוסיף את הקצח, זרעי הכוסברה הטחונים ורוטב סויה שויו, לערבב ולכבות את האש.

 

אסף פאיט Dip.Ac.CH

ריפוי בתזונה ודיקור למבוגרים וילדים.

מומחה לתזונה סינית, מקרוביוטיקה ואיור-ודה