תבשיל אורז דוחן ומיסו לסוף הקיץ

תבשיל בעל איכות מייבשת ומחזקת לימי הרפיון הלחים של סוף הקיץ וכהכנה לקראת העונה הקרה.

בתבשיל זה הדוחן והאורז מחזקים ומייבשים, המיסו המלוח מכין את הגוף ואת הכליות לקראת עונת החורף, והירקות – צנון/דייקון, בצל, כרוב ושיטאקי עוזרים לגוף להיפטר מעודפי ליחה ולחזק את מערכת החיסון.

רכיבים
כמויות שוות מכל מצרך:
כרוב
פטריית שיטאקי אחרי השרייה במים של שעה – שעתיים
דייקון או צנון
עלי דייקון או עלי צנון
בצל
דוחן
פי 3 אורז מלא

הכנה
לקצוץ את הירקות דק ולהניח בסיר. להוסיף מעל הירקות את האורז המלא והדוחן. להוסיף פי 2-3 מים מסה"כ נפח הירקות והדגנים. להביא לרתיחה, להנמיך את האש, לכסות במכסה כבד ולבשל על סף רתיחה שעה או יותר. לתבל את המנה האישית עם מיסו.

 

לבריאות!