השילוב הקלאסי בין אורז בר שחור לאורז מלא, מקנה לתבשיל איכות קיצית אשר מקורה באורז הבר שהינו למעשה מין של דגן הקרוב לתירס.
מרכיבים:
1 כוס אורז בר
1 כוס אורז מלא
4- ½ 3 כוסות מים
10 ס"מ אצת קומבו חתוכה לרצועות
1 כוס בצל וגזר חתוכים לקוביות קטנות.
גרגרי תירס שהוסרו מקלח תירס שבושל היטב.
כפית רוטב סויה שויו.
קורט מלח
¼ כפית כמון
אופן ההכנה:
מטגנים מעט את הכמון והקומבו בתחתית הסיר, מוסיפים את שני סוגי האורז ומערבבים שנית. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מוסיפים את המלח ומבשלים על אש קטנה במשך כ-40 דקות עד לספיגת המים על ידי האורז.
במחבת נפרדת מקפיצים את הבצל, הגזר וגרגרי התירס כ-5 דקות ומוסיפים כפית רוטב סויה. מקפיצים עוד דקה, מסירים מהאש ומערבבים אל תוך סיר האורז.
לבריאות!