הטמפה הינו וריאציה נוספת לשימוש בפולי סויה, שמקורה במטבח האינדונזי. פולי הסויה עשירים בחלבון ושומן, ערכם התזונתי רב, אך על מנת לפרק ולספוג קטניה קשה זו, הומצאו בתרבויות שונות במזרח שיטות שיאפשרו פירוק וספיגה יעילים של הסויה במערכת העיכול. בתהליך הכנת הטמפה מבשלים את פולי הסויה ולאחר מכן משאירים את הפולים המבושלים בסל במבוק באזור חם במטבח ומוסיפים לתערובת פטריה שמפרקת את הסויה בתהליך של תסיסה. הטמפה בונה ומזין את הגוף, מספק חלבון איכותי, מינרלים ופיטואסטרוגנים, אך למרות עושרו התזונתי אינו סותם את הכבד. הממרח מתאים לאנשים שזקוקים לתוספת של חלבון ולחיזוק Yin הכליות.
מצרכים
- חבילת טמפה מופשרת
- 1 בצל בינוני
- חופן אצת היג'יקי (מושרה במים)
- ג'ינג'ר טרי
- ענף סלרי
- 1 שורש פטרוזיליה
- 1 גזר
- חופן שקדים קלופים קלויים – קליה עדינה
- 4\3 כוס מים
- 2-3 כפות רוטב סויה תמרי
אופן ההכנה
לחתוך את כל הירקות לחתיכות גדולות. לצרוב בטיפה שמן שומשום בסיר קטן את הטמפה עם הבצל (5-7 דקות). להוסיף את הירקות, אצת היג'יקי, רוטב סויה תמרי ומים. לגרר ג'ינג'ר טרי ולבשל עד רתיחה על אש גדולה ואז על אש קטנה עד שהירקות הקשים מתרככים.
לקרר את התערובת. להכין את השקדים הקלויים.
לטחון את תערובת הטמפה והירקות עם השקדים במעבד מזון, עד ליצירת מרקם של ממרח.
ניתן להוסיף עלים ירוקים קצוצים לפי הצורך.
לבריאות!