אורז מלא עם פטריות שיטאקי וירוקים

מתכון מקרוביוטי בעל השפעה מייבשת, לטיפול בעודף כולסטרול.

מרכיבים:
2 כוסות אורז מלא אחרי השריית במשך לילה
3 פטריות שיטאקי – מומלץ להשרות את פטריות השיטאקי במים עם 10-15 ס"מ אצת קומבו למשך כל הלילה ובבוקר לחתוך את הפטריה לפרוסות. מוסיפים גם את אצת הקומבו לבישול.
2 כוסות ירק קצוץ (שומר, פטרוזיליה, כוסברה, סלרי או בזיליקום)
2 בצלים קצוצים.
2 כפות שמן סומסום בכבישה קרה
4  כוסות מים
קורט מלח ים

אופן ההכנה:
לצרוב את הבצל הקצוץ ללא שמן עם מעט מלח על גבי להבה בינונית בתחתית הסיר.

להוסיף את השמן ואת פטריות השיטאקי ואצת קומבו קצוצה ולערבב מעט.

להוסיף את האורז ואת המים, להביא לרתיחה על אש בינונית גבוהה ואז להוסיף את המלח.

לכסות ולבשל על אש קטנה כ-40 דקות או עד שהאורז מוכן.

לערבב לתוך האורז המוכן את הירק הקצוץ.

לבריאות!