טמפה וירקות מוקפצים

השילוב בין סויה, ירקות ונבטים אידאלי להפחתת רמות הכולסטרול בדם ואף לטיפול בגלי חום של גיל המעבר.

מצרכים
1 חבילת טמפה חתוכה לקוביות קטנות,  אחרי השריה של חצי שעה לפחות ברוטב סויה שויו/תמרי, מיץ לימון, ג'ינג'ר טרי מגורר ומעט שום.
1 כרישה חתוכה קטן
1 בצל לבן
3 בצלים ירוקים חתוכים קטן
חופן נבטים – כל סוג שהוא (נבטי ברוקולי, אלפאלפה, צנון, זרעי חילבה מונבטים, נבטי חמניות, נבטי מאש, גרגר הנחלים)
1 גזר חתוך לגפרורים קטנים
1 סלרי גבעול חתוך לפרוסות קטנות
שעועית ירוקה בתרמילים או אפונה ירוקה, שעברו אידוי מהיר
שמיר קצוץ
כורכום, מלח, פלפל

אופן ההכנה
להקפיץ בווק עם 2 כפיות שמן סומסום בכבישה קרה את הטמפה והמשרה עד שמתקבל גוון זהוב חום. להוסיף את התבלינים ואת הירקות (ירקות קשים ראשונים) ולהקפיץ עוד 5 דקות. לכסות ולבשל על אש נמוכה 5-10 דקות. להוסיף את השמיר ולערבב. אפשר לסחוט לימון טרי לפני ההגשה.

לבריאות!