דייסת שיפון וזרעי דלעת

מתכון חורפי זה מזין את הכליות ומספק אנרגיה חמימה המסייעת בהתמודדות עם קור בגפיים. במצבי עודף לחות בגוף יש להמנע מזרעי החמניה והאגוזים, צימוקים, מולסה ונבט חיטה וליצור דייסה מחממת ומייבשת על ידי שילוב של השיפון וזרעי דלעת.

מצרכים:

1 כוס זרעי שיפון שלמים

2.5 כוסות מים

חצי כוס זרעי דלעת או חמניה או אגוזים

רבע כפית מלח ים או ממרח מיסו שעורה

רבע כוס צימוקים או אוכמניות

1 כפית לתת אורז/מולסה

2 כפיות נבט חיטה

הוראות הכנה:

לקלות את גרגירי השיפון על מחבת או בתנור או בטוסטר אובן. לאחר הקליה לטחון גס בבלנדר חשמלי או מטחנת דגנים.

להרתיח את המים ולהוסיף את השיפון תוך כדי בחישה

להוסיף את הזרעים/אגוזים, מלח, צימוקים/אוכמניות, להנמיך את האש, לכסות במכסה ולבשל על סף רתיחה 30 דקות.

להגיש חם לקערה אישית, להוסיף את לתת האורז ונבט החיטה.

למי שלא מוסיף מלח לבישול, ניתן להוסיף מעט מיסו לקערה האישית.

מספיק עבור 2-4 מנות.

 

לבריאות!