מרק בצל

מרק בצל מנה נפלאה לסתיו. לבצל יש יכולת לשמור על הריאות הפגיעות בסתיו על ידי יצירת איזון בין לחות ויובש אשר כה נחוצים לריאות. בנוסף משתמשים במרק זה כדי להוסיף לתזונה אפקט מרגיע מייצב ומחמם.

המרכיבים

1 ק"ג בצל צהוב או כ-6 בצלים גדולים
1 כפית מלח
2 כפות שמן או 1 כף גהי {חמאה מזוקקת} + 2 כפות מים
2-3 כפות קמח כוסמין
2 גבעולי סלרי
3 עלי דפנה
1 כפית אורגנו
1 כפית רוזמרין
2\1 כפית טימין/עלי זעתר
קורט פלפל שחור/פיפאלי (פלפל שחור ארוך גרוס, צמח עיקרי באיור ודה לטיפול בליחה בדרכי הנשימה).
חופן אצת ארמה/היג'יקי מושרת במים
8-9 כוסות מים ( ליטר ו 3/4 )
עירית/בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה

  • לקלף ולחתוך את הבצלים לחצאי טבעות.
    • לטגן את הבצלים עם 2 כפות שמן, כפות מים ו- 1 כפית מלח, למשך 30 דקות, עד שהבצל מזהיב. חשוב לערבב את הבצל כל 2-3 דקות כדי שלא יישרף.
    • להוסיף את הקמח בהדרגה ולהמשיך לערבב למניעת גושים.
    • להרתיח עלי דפנה, אורגנו יבש, רוזמרין ותימין בסיר קטן עם מים רותחים ל- 5 דקות ולסנן.
    • להוסיף את המים, את מי השריית העלים החלוטים, את אצת הארמה לאחר שנשטפה ממי ההשריה, את גבעולי הסלרי, את הפלפל השחור.
    •  להביא לרתיחה.
    • לבשל על אש קטנה למשך 30 דקות. לבדוק מרקם ולטעום. אם המרקם לא מספיק סמיך ניתן להמשיך ולבשל 10-20 דקות נוספות.
    • לתקן תיבול אם צריך – להוסיף מעט מלח או סויה שויו.
    • להגיש חם ולבזוק מעט עירית/בצל ירוק קצוץ.

הערה
במצבי לחות להשתמש בקמח כוסמת או דוחן טחון במקום קמח כוסמין.

 

לבריאות!