תבשיל במיה וירקות

מתכון במיה וירקות מתאים לעונת הקיץ. הבמיה הרירית מתאימה כמזון המונע יובש במיוחד עבור מטופלים החיים הרחק ממישור החוף, באותם אזורים בהם הקיץ חם ויבש. בנוסף התבשיל יעיל כחלק מטיפול בשיעול יבש.

מצרכים
300 גרם במיה שלמה
100-150 גרם גזר חתוך לעיגולים
100-150 גרם שעועית ירוקה
2-3 ענפים של סלרי בפרוסות
1 כרישה עם החלק הירוק, פרוסה לעיגולים
3 כפות שמן שומשום
1 כוס מים (לפי הצורך)
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
כ-2 כפות רוטב סויה תמרי
אצת וואקמה
מלח (לפי הצורך)
עגבניה בשלה

אופן ההכנה
לטגן מעט את הכרישה בשמן שומשום, להוסיף את כל הירקות, ג'ינג'ר, רוטב סויה ואצת וואקמה. להנמיך את האש ולבשל על אש קטנה עם המכסה סגור.
אם התבשיל נדבק לסיר להוסיף מעט מים.
להמשיך את הבישול על אש קטנה כ 30-40 דקות. הירקות מפרישים את המיץ שלהם ולפעמים אין צורך אפילו להוסיף מים.

ניתן להגיש את המתכון מעל אורז מלא או קוסקוס מלא.

 

לבריאות!