דייסת שוקולד

מה עושה מתכון לדייסת שוקולד באתר שעוסק בשיטות תזונה מסורתיות?

דייסת שוקולד היא הפייבוריט של הילדים שלי על פני שלל של דייסות הנאכלות בביתנו.

הדייסה מורכבת מחלב בקר, קקאו, סוכר גולמי הודי (ג'אגרי), קורנפלור, גהי (סמנה, חמאה מזוקקת) וקינמון. לכאורה, חלב, קקאו, סוכר וקורנפלור אינם בדיוק "אהודים" בקרב שוחרי התזונה הבריאה ובקרב המקרוביוטיקה בפרט, אולם ככל מזון אחר, יש למצרכים הללו תכונות והשפעות, שעשויות להיות טיפוליות עבור ילדים ומבוגרים מסויימים.

חלב בקר טעמו מתוק, מזין, מלחלח ומחזק, מעלה משקל ומאזן מצבים של רזון, חום ויובש.

לקקאו תקופה של עדנה מחודשת, כשפולי הקקאו הטריים זוכים לשבחים "כמזון על" עשיר בנוגדי חמצון, מגנזיום ומינרלים נוספים, ויטמין C, מחזקי אנרגיה ומשפרי מצב רוח. למרות התהילה הטרנדית סביב המזון הנחשק, כדאי לזכור שלפולי הקקאו טעם מריר והשפעה מקררת ומייבשת. על פי המקרוביוטיקה, צריכה של קקאו לטווח ארוך תגרום לפגיעה באנרגיית ה-Yang בגוף. הקקאו משתלב היטב עם מאכלים עתירי סידן (מה שנקרא: שוקולד חלב) ומשפיע לטובה על חיזוק השלד.

ג'אגרי הוא סוכר לא מזוקק, העשוי ממיץ קנה-סוכר שבושל עד שהתמצק, והשפעתו מחממת, מלחלחת ומחזקת. בניגוד לסוכר מלוטש, ג'אגרי מכיל סידן, ברזל ומינרלים נוספים.

קורנפלור, רב סוכר המספק לגוף גלוקוז, משמש במתכון זה להסמכת הדייסה, ובעל השפעה מייבשת.

חמאת גהי או סמנה, השומן של החלב, מחזקת את העיכול ואת הגוף באופן כללי, השפעתה מקררת ומזינה.

קינמון, טעמו העיקרי מתוק והשפעתו מחממת, מחזק את העיכול, מונע היווצרות ליחה ומטפל בשיעול.

 

אז למי הדייסה הזו מתאימה??

ניתן למצוא איזון מסויים בין הרכיבים: החלב, החמאה והסוכר שמוסיפים לגוף הזנה ושומניות. ולעומתם בכמויות קטנות יותר: הקקאו, הקורנפלור והקינמון בעלי אופי מייבש.

הדייסה מתאימה במיוחד לילדים ומבוגרים רזים, חלשים ויבשים, הזקוקים להזנה שומנית ומתוקה אך מסוגלים לעכל היטב חלב, או לכל אלו שסתם מתחשק להם דייסת שוקולד!

בכל מקרה, כיון שהדייסה מאוד מלחלחת, היא אינה מומלצת לשימוש יומיומי, כדי למנוע היווצרות של ליחה.

רכיבים לסיר:

1.3/4 כוס חלב (עדיף באיכות טובה, אורגני)

2 כפיות אבקת קקאו טרייה ואורגנית

3 כפיות ג'אגרי (או ממתיק אחר כמו סוכר קנים)

1-2 כפיות גהי (לפי הטעם או הצורך – לא חובה)

1/2 כפית קינמון

 

רכיבים להסמכה בכוס נפרדת:

3/4 כוס חלב

3 כפות גדושות קורנפלור אורגני

 

הוראות הכנה:

למזוג 1.3/4 כוס חלב לסיר, להדליק את האש, להוסיף את שאר הרכיבים (קקאו, ג'אגרי, גהי, קינמון) ולערבב ידנית עם מקציף ביצים לקבלת תערובת חלקה.

במקביל, למזוג 3/4 כוס חלב לכוס, להוסיף את הקורנפלור ולערבב היטב.

כאשר החלב בסיר מתחיל לרתוח, למזוג פנימה בהדרגה את החלב והקורנפלור, תוך כדי ערבוב. להמשיך לערבב למשך 1-3 דקות עד שמתקבל מרקם יותר סמיך ולסגור את האש.

הכמות מספיקה ל-2 מנות גדולות או 3-4 מנות קטנות.

תוספות:

ניתן להוסיף לבישול הדייסה צימוקים שחורים ותבלינים נוספים לשיפור העיכול כגון הל טחון, ציפורן טחונה וג'ינג'ר יבש.

ניתן להחליף את חלב הבקר בחלב עיזים/סויה/אורז/שקדים וכדומה.

 

לבריאות!