קפה יאנו הומצא על ידי ג'ורג' אוסאווה – אבי המקרוביוטיקה המודרנית. המשקה מורכב מדגנים מלאים, קטניות ושורש העולש. המשקה בעל השפעה מחזקת, מחממת וממקדת. מתאים במצבי עצירות מקור, כאבי ראש כרוניים, קשיי עיכול ולעוסקים בחשיבה מאומצת.
רכיבים
1.5 כוסות אורז מלא
1כוס גרגירי חיטה
4\3 כוס שעועית אזוקי
1כוס חומוס
2\1 כוס שורש עולש מיובש
1 כפית שמן שומשום בכבישה קרה
אופן ההכנה
לשטוף את כל המרכיבים
לקלות על מחבת כל רכיב בנפרד עד להשחמה
לערבב את כל הרכיבים יחד, להוסיף 1 כפית שמן ולערבב היטב. לקלות במחבת את התערובת עם השמן למשך דקה נוספת
לצנן את הרכיבים ולטחון לאבקה
אופן השימוש
מומלץ לבשל 1 כפית גדושה של האבקה עם 1 כוס מים למשך 10-15 דקות
לשתות חם ואת המשקע בתחתית הכוס ניתן לאכול
הערות
ניתן לשנות את היחסים בין הרכיבים השונים לפי המלצת המטפל
ניתן להוסיף קורט אגוז מוסקט /ג'ינג'ר/ הל / ציפורן לפי המלצת המטפל