נקטר חיטה משקה פרוביוטי

משקה פרוביוטי בייצור ביתי לחיזוק הפלורה של המעיים ולחיזוק העיכול והספיגה.

רכיבים
2 כוסות חיטה מלאה
1 ליטר מים

הכנה
להשרות החיטה במים ל-24 שעות
לסנן ולשטוף
להשרות שוב את החיטה בצנצנת זכוכית ב- 1 ליטר מים
לכסות הצנצנת בבד נושם למשך 48 שעות
לסנן ולשמור את הנוזל בצד בכלי נפרד
להוסיף עוד 1 ליטר מים לגרגירי החיטה ולכסות בבד נושם ל-24 שעות
לסנן ולהוסיף לנוזל השמור
להשליך את גרגרי החיטה לקומפוסט
את הנוזל לשמור במקרר

שימושים
מניב 8 כוסות בערך. בעל טעם מעט חמוץ, כמו של מי גבינה. ניתן למתן את הטעם החמוץ ע"י קיצור זמן התסיסה. כשרוצים לשתות להוציא מהמקרר מראש שיפשיר מעט לפני השתיה.
אם הטעם מקולקל – לזרוק
ניתן לשתות כמשקה פרוביוטי, להכין בעזרת הנקטר יוגורט זרעים או אגוזים, להשתמש לרטבים, מרקים ואפיית לחם.

 

לבריאות!