מרק תירס

מצרכים
2 קלחי תירס
מים
1 בצל קצוץ דק
1-2 כפות שמן שומשום
1 גזר חתוך לקוביות
1 ענף סלרי חתוך דק
חופן קטן אצת וואקמה אחרי השריה
מיסו אורז בהיר לפי הטעם
קוזו או טפיוקה (לא הכרחי)
ירק קצוץ (כוסברה, ריחן, שמיר)

אופן הכנה
לגרד את גרעיני התירס מהקלח. לאדות בשמן שומשום את הבצל, גזר וסלרי, להוסיף מים ואת גרעיני התירס. להביא לרתיחה ולהנמיך את האש, לבשל כ- 20 דקות. אם המרק לא מספיק סמיך, אפשר להסמיך עם קוזו מומס במעט מים קרים או טפיוקה. בהגשה להוסיף ירק קצוץ. להמיס את המיסו אורז בקערת המרק האישית, לפי הטעם.

 

לבריאות!