מרק מיסו

רכיבים
חופן אצת וואקמה
1 כוס בצל לבן קצוץ דק
חצי ליטר מים
מיסו שעורה

אופן ההכנה
להשרות את הוואקמה במים למשך חמש דקות, לקצוץ לחתיכות קטנות. לערבב את האצה עם המים בסיר ולהביא לרתיחה. בנתיים לקצוץ את הבצל. להוסיף את הבצל למים הרותחים ולבשל למשך 3-5 דקות עד שהבצל מתרכך. להנמיך לאש לקטנה.
להמיס מיסו שעורה (רבע עד חצי כפית על כל כוס מרק) במעט מים רותחים של המרק, להוסיף למרק ולבשל אל אש קטנה 3-4 דקות בבעבוע איטי. אחרי שמוסיפים את המיסו לא להרתיח שוב את המרק. למזוג לקערה ולעטר בבצל ירוק או פטרוזיליה קצוצה.

הערות
הקפידו לבשל על אש קטנה את המיסו למשך 3-4 דקות.
ניתן לגוון את הירקות במרק, לדוגמה: בצל וטופו, בצל ודלורית, כרוב וגזר, דייקון ועלי דייקון.
אפשר לשלב עלים ירוקים במרק כמו רשד(גרגר הנחלים) או רוקט. העלים אינם זקוקים לבישול ארוך ואפשר להוסיפם לקראת הסוף.
ניתן להוסיף כמות קטנה של פטריות שיטאקי (אחרי השריה, קצוצות דק).
ניתן להוסיף למרק דגנים ו/או קטניות שכבר בושלו.
מרק מיסו רצוי להכין טרי כל פעם מחדש ולא לשמור במקרר.
במרקים אחרים את המיסו ממיסים לתוך הצלחת האישית ולא מבשלים בסיר.
כאשר מכינים כמות גדולה של מרק מיסו ממיסים את המיסו לתוך הצלחת האישית ולא מבשלים בסיר.

 

לבריאות!